Ποιος παίκτης δεν θα αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες, λόγω υψηλού κόστους ασφάλισης;

Χωρίς τον κορυφαίο παίκτη της, τον Ντένις Σρέντερ, θα αγωνιστεί η Εθνική Γερμανίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, ο οποίος είχε χάσει και το Προολυμπιακό τουρνουά στο Σπλιτ της Κροατίας, λόγω ενός θέματος που είχε προκύψει με την ασφάλισή του.

Όπως ανακοίνωσε η γερμανική ομοσπονδία «Ο Ντένις Σρέντερ δεν θα αγωνιστεί για τη Γερμανία στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο. Ο λόγος για αυτήν την απόφαση είναι οι τεράστιες απαιτήσεις ασφάλισης που δεν μπορούν να ικανοποιηθούν και, επομένως, εμποδίζουν τη συμμετοχή του παίκτη, όπως συνέβη στο Προολυμπιακό τουρνουά στην Κροατία. Οι ανανεωμένες, κοινές και εντατικές προσπάθειες για τη διασφάλιση επαρκούς ασφαλιστικής κάλυψης δεν στέφθηκαν με επιτυχία».

«Θα ήθελα πολύ να είμαι εκεί στο Τόκιο. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι η μεγαλύτερη τιμή για έναν αθλητή και πάντα ονειρευόμουν να συμμετάσχω. Είμαι φυσικά πολύ απογοητευμένος που δεν μπορώ να παίξω και να παλέψω με την ομάδα σε αυτό το σημαντικό τουρνουά. Αλλά είμαι πολύ χαρούμενος για τα δώδεκα παιδιά που πηγαίνουν τώρα στο Τόκιο. Έπαιξαν καλά στα προκριματικά και αξίζουν αυτή τη συμμετοχή. Ως ομάδα, δείξατε τεράστια αλληλεγγύη και είμαι πεπεισμένος ότι με αυτή τη στάση μπορείτε επίσης να επιτύχετε κάτι στο Τόκιο», δήλωσε ο Σρέντερ από την πλευρά του.

«Έπρεπε να υπολογίσουμε αυτήν την εξέλιξη. Αλλά φυσικά, για έναν παίκτη παγκόσμιας κλάσης όπως ο Ντένις είναι ξεκάθαρο ότι έπρεπε να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξεύρεση λύσης. Ο Ντένις είναι μέλος της ομάδας, κάτι που απέδειξε στο Σπλιτ. Είμαστε πολύ χαρούμενοι για την υποστήριξή του», είπε ο προπονητής της εθνικής ομάδας, Χένρικ Ροντ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σρέντερ ταξίδεψε ως το Σπλιτ προκειμένου να υποστηρίξει την ομάδα του, παρόλο που δεν μπόρεσε να συμμετάσχει.

Αναδημοσίευση από: www.nextdeal.gr

arrow_upward