Νέα χρονιά – Νέοι στόχοι: 4 βήματα που θα διευκολύνουν την προσπάθεια

Οι πρώτες ημέρες του νέου έτους είναι η στιγμή που ο καθένας κάνει τον απολογισμό του για τη χρονιά που πέρασε και θέτει τους στόχους και τις επιθυμίες του για τη χρονιά που αρχίζει.

Γράφει η Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου, Ψυχολόγος BSc – Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια, Συντονίστρια Σεμιναρίων

Παρόλο που το ξεκίνημα αυτής της χρονιάς είναι πολύ διαφορετικό από το προηγούμενο, η δύναμη των ονείρων και η αναζήτηση τρόπων βελτίωσης του εαυτού μας και της ζωής μας δεν πρέπει να αλλάξει. Η στοχοθέτηση είναι ένας τρόπος που επιτρέπει να καθορίζουμε την πορεία της ζωής μας και αποτελεί ένα σημείο αναφοράς, το οποίο προσδιορίζει εάν χρειάζονται διορθωτικές κινήσεις και εάν πραγματικά τους έχουμε πετύχει.

Σημαντικό είναι να γνωρίζουμε πώς να επιλέγουμε και να θέτουμε ρεαλιστικούς στόχους, ώστε να έχουμε αρκετές πιθανότητες να τους υλοποιήσουμε, ενώ παράλληλα η υλοποίησή τους να αποτελεί για μας πρόκληση. Είναι μία διαδικασία που ξεκινά με προσεχτική θεώρηση τού τι θέλουμε να καταφέρουμε και συνεχίζεται με την προσπάθεια για να το επιτύχουμε. Η προσαρμογή στο καινούργιο είναι σημαντική για την επίτευξη των στόχων, αφού για να κατορθώσει κανείς κάτι καινούργιο, θα πρέπει να δοκιμάσει νέους τρόπους.

Η αξία της χρήσης της γλώσσας στη στοχοθεσία

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας της επιλογής των στόχων είναι απαραίτητο να μετακινηθούμε από τη χρήση ελλειμματικής γλώσσας –γλώσσας που εστιάζει σε αυτά που δεν θέλουμε και στο πρόβλημα– σε γλώσσα που εστιάζει στο τι θέλουμε να δημιουργήσουμε. Η μετακίνηση σε μία πλούσια και λεπτομερή, με θετικό τρόπο, περιγραφή του στόχου δημιουργεί περισσότερες πιθανότητες αυτός ο στόχος να επηρεάσει το παρόν και να φέρει θετική δράση.

Η έξυπνη στοχοθεσία (S.M.A.R.T.)

Η διαδικασία της στοχοθέτησης είναι συνεχής. Προϋποθέτει οι στόχοι να είναι συγκεκριμένοι (Specific), μετρήσιμοι (Measurable), να υπάρχουν πιθανότητες επίτευξής τους (Achievable), να είναι σχετικοί με την κατεύθυνση που θέλουμε είτε για τη ζωή μας είτε για την επαγγελματική μας πορεία (Relevant) και να προσδιορίζεται ο χρόνος υλοποίησής τους (Time bound).
Όσο περισσότερη σαφήνεια και καθαρότητα υπάρχει σε σχέση με αυτό που θέλουμε να πετύχουμε, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες επιτυχίας. Επίσης, είναι σημαντικό να αντιστεκόμαστε στην παρόρμηση να θέτουμε ιδιαίτερα εύκολους στόχους.

Εντόπιση και ανάδειξη ικανοτήτων

Χρειάζεται να εντοπίζουμε τις ικανότητές μας, ώστε να τις αξιοποιούμε για την επίτευξη των στόχων μας. Επίσης, να αντικαθιστούμε την κριτική και την άρνηση με σχεδιασμό για την ανακάλυψη των δυνατοτήτων μας και των θετικών ονείρων. Είναι απαραίτητο να εμπιστευόμαστε τους τρόπους που είχαμε χρησιμοποιήσει στο παρελθόν, οι οποίοι μας είχαν κάνει να νιώσουμε ενεργητικοί, αποτελεσματικοί, αφοσιωμένοι και περήφανοι, και να τους προσαρμόζουμε καθώς προχωράμε στην υλοποίηση των στόχων του παρόντος.

Εντόπιση υφιστάμενων και νέων πόρων

Είναι σημαντικό να εστιάζουμε στα μέσα και στους πόρους που ήδη κατέχουμε. Επίσης, να διερευνούμε από πού μπορούμε να πάρουμε βοήθεια (άτομα ή ομάδες ανθρώπων) για να επιτύχουμε τον στόχο μας, τον χρόνο που θα διαθέσουμε, τους οικονομικούς πόρους που είναι απαραίτητοι, τις εκπαιδεύσεις που χρειάζονται και περαιτέρω γνώση.

Σε περιόδους αβεβαιότητας, όπως η σημερινή, είναι χρήσιμο να αναρωτιόμαστε πώς αυτή η αβεβαιότητα μετατόπισε τις αξίες και τον τρόπο ζωής που έχουμε επιλέξει, εάν υπάρχουν πράγματα που ήταν κάποτε σημαντικά και πλέον δεν είναι και ποια είναι αυτά που θέλουμε να διατηρήσουμε.

Είναι ζωτικής σημασίας να ανταμείβουμε τον εαυτό μας, τόσο για τις βραχυπρόθεσμες όσο και για τις μακροπρόθεσμες επιτυχίες που αφορούν την επίτευξη του στόχου μας. Επίσης, χρειάζεται να σχεδιάζονται οι ενδιάμεσοι, μικρότεροι υπό-στόχοι πριν φθάσουμε στο τελικό επιθυμητό αποτέλεσμα. Τέλος, ας είμαστε ευγνώμονες για αυτά που έχουμε καταφέρει και ανεκτικοί στα τυχόν λάθη που έχουμε κάνει, ώστε να επιστρέφουμε στην πορεία προς την επίτευξη του στόχου όταν συναντάμε εμπόδια.

Η κα Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου παρέχει υπηρεσίες σε εταιρείες μέσω ατομικών συνεδριών, μικρών ομάδων εργασίας, εκπαιδευτικών σεμιναρίων και συμβουλευτικής (coaching).
Διατηρεί προσωπικό γραφείο για την παροχή συνεδριών ψυχοθεραπείας και συμβουλευτικής σε άτομα, οικογένειες, ζευγάρια και ομάδες.
Έχει υπάρξει ανώτατο στέλεχος Ασφαλιστικών Εταιρειών.
e-mail: cpan@windowslive.com

Αναδημοσίευση από: www.aagora.gr

arrow_upward