5 παράγοντες lifestyle που πρέπει να λάβουν υπόψη τους οι ασφαλιστές το 2021

Μπορούν παράγοντες κινδύνου που σχετίζονται με το lifestyle να παρέχουν μια πιο ακριβή –ή εναλλακτική– αξιολόγηση του κινδύνου, ώστε να δημιουργηθεί μια καλύτερη εμπειρία για τους πελάτες;

Η Swiss Re απαντά θετικά και για τον λόγο αυτό ανέλυσε έναν αριθμό παραγόντων σχετικών με τον τρόπο ζωής που επιλέγουμε (Lifestyle) που τροφοδοτούν την καλή υγεία και τους οποίους πρέπει να εξετάζουν οι ασφαλιστές και να βοηθούν τους καταναλωτές να τους κατανοήσουν, με επιστημονικά στοιχεία που δείχνουν ότι μπορούν να συμβάλουν σε έναν γενικότερο υγιεινό τρόπο ζωής.

«Ως ασφαλιστές, είναι δική μας δουλειά να κατανοήσουμε τον κίνδυνο για την υγεία και αυτό σημαίνει να αναγνωρίσουμε τον ουσιαστικό αντίκτυπο που έχουν παράγοντες του τρόπου ζωής στην ασφάλιση ενός ατόμου και να βοηθήσουμε τους καταναλωτές να κάνουν βελτιώσεις, ενεργώντας ως σύμβουλος για την υγεία τους και όχι απλώς ως χρηματοοικονομικό δίχτυ ασφαλείας», δήλωσε ο επικεφαλής ιατρικός διευθυντής της Swiss Re, Δρ John Schoonbee.

«Ενώ έχουν αναδειχθεί πολλές εταιρείες που υποστηρίζουν τους ανθρώπους ως προς την υγεία και την ευεξία τους, η βιομηχανία μας έχει να διαδραματίσει τον δικό της ρόλο. Γι’ αυτό στους στόχους μας για το 2021 στη Swiss Re είναι να ενισχύσουμε την έρευνά μας σε αυτό το πεδίο. Η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία, οπότε προχωρώντας πέρα ​​από μια γραμμική κλινική προσέγγιση για την αξιολόγηση των κινδύνων για την υγεία και λαμβάνοντας μια πιο ολιστική προσέγγιση lifestyle παραγόντων, θα είμαστε σε θέση να αναπτύξουμε πιο εξειδικευμένες και αποτελεσματικές ασφαλιστικές λύσεις, βοηθώντας τους ανθρώπους να εντοπίσουν αλλαγές που θα έχουν πραγματικά θετικό αντίκτυπο στη ζωή τους».

Οι πέντε βασικοί τομείς που προσδιορίστηκαν από τον Δρ Schoonbee είναι:

1. Ενίσχυση της σωματικής δραστηριότητας

«Ίσως είναι προφανές, αλλά πρέπει να ειπωθεί: η ποσότητα της σωματικής άσκησης στην οποία επιδίδονται οι άνθρωποι είναι σημαντική», επισημαίνει ο Δρ Schoonbee.  «Η άσκηση επηρεάζει την ευαισθησία μας στην ινσουλίνη και βελτιώνει την υγεία της καρδιάς και ως εκ τούτου είναι ο πιο αλληλένδετος από όλους τους παράγοντες που σχετίζονται με τον τρόπο ζωής και που μπορούν να επηρεάσουν τη συνολική υγεία μας. Έχει επιπτώσεις στον ύπνο και την ψυχική ευεξία, οι οποίες με τη σειρά τους μπορούν να επηρεάσουν τις επιλογές τροφίμων και τη χρήση ουσιών. Για τους ασφαλιστές που θέλουν να κατανοήσουν πλήρως την υγεία κάποιου, είναι σημαντικό να δούμε πόσο καθιστική ζωή κάνει. Όσο περισσότερη σωματική δραστηριότητα έχουν οι άνθρωποι, τόσο το καλύτερο –ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας λέει 300 (μέτριας) ή 150 (έντονης) λεπτά άσκησης [την εβδομάδα], είναι το ιδανικό. Είναι επομένως απαραίτητο να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να καταλάβουν τι σημαίνει “έντονο” και “μέτριο” –σκεφτείτε το τρέξιμο ή το γρήγορο ποδήλατο για το πρώτο και το γρήγορο περπάτημα και την κηπουρική για το δεύτερο– και να εκτιμήσουν τα οφέλη για την υγεία που σχετίζονται με τους διαφορετικούς τύπους άσκησης».

2. Να κοιμάστε περισσότερο – αλλά όχι πάρα πολύ!

Ο ύπνος δεν είναι απλώς μια διαδικασία ψυχικής ανάκαμψης –ο εγκέφαλος χρησιμοποιεί αυτόν τον χρόνο για να εξαλείψει τοξίνες και να εκτελέσει άλλες σημαντικές λειτουργίες. «Υπάρχουν δύο βασικά πράγματα που πρέπει να σκεφτούμε όταν μιλάμε στους ανθρώπους σχετικά με τον ύπνο: Κοιμούνται αρκετά και είναι ύπνος καλής ποιότητας; Επαρκής ύπνος δεν σημαίνει όσο δυνατόν περισσότερος.  Επτά ώρες είναι ο μαγικός αριθμός. Η απαίτηση περισσότερων ωρών ύπνου μπορεί στην πραγματικότητα να είναι συνέπεια μιας υποκείμενης κατάστασης υγείας ή κακής ποιότητας ύπνου», τονίζει το στέλεχος της Swiss Re.

3. Μην ξεκινάτε μια δίαιτα χωρίς σωστή έρευνα

Η ορθή κατανάλωση τροφών έχει τεκμηριωθεί τα τελευταία χρόνια για τη σημασία της στη συνολική υγεία – ολόκληρες βιομηχανίες στηρίζονται πλέον σε αυτήν. Αλλά όταν πρόκειται για το τι γνωρίζει το κοινό για τα θρεπτικά συστατικά, υπάρχει μαζική σύγχυση ως προς το ποια είναι καλύτερα ή χειρότερα. Η καλύτερη και πιο απλή προσέγγιση είναι η αποφυγή ζάχαρης, τυποποιημένων και υπερεπεξεργασμένων  τροφίμων. Η κατανάλωση φρέσκων τροφών και συστατικών και η εξέταση των ετικετών για τα θρεπτικά στοιχεία είναι εύκολος κανόνας που μπορούν να ακολουθήσουν οι καταναλωτές και να αποφύγουν τα κατεργασμένα προϊόντα.

4. Ψυχική ευεξία

Το άγχος συνδέεται στενά με τη σωματική υγεία, την ανθεκτικότητα σε ασθένειες και ακόμη και την ανάρρωση μετά από ασθένεια. Ουσιαστικά, όσο περισσότερο άγχος έχουμε, τόσο πιο δύσκολο γίνεται να διατηρήσουμε την υγεία μας και να επανέλθουμε όταν αρρωστήσουμε. «Αν και είναι δύσκολο να συνταγογραφηθεί μια πορεία δράσης για καλύτερη ψυχική ευεξία, οι τρεις πρώτοι παράγοντες σε αυτήν τη λίστα (άσκηση, ύπνος, διατροφή) έχουν μεγάλο αντίκτυπο σε αυτήν, έτσι μπορείτε να ξεκινήσετε από αυτά», επισημαίνει ο Δρ Schoonbee. «Ως ασφαλιστές, δεν πρέπει να βλέπουμε την ψυχική υγεία των ανθρώπων ανεξάρτητα, αλλά να προσπαθούμε να τη θεωρήσουμε αλληλένδετη με όλους τους άλλους παράγοντες του τρόπου ζωής τους. Βοηθώντας τους ανθρώπους να βελτιωθούν σε έναν από τους παραπάνω τομείς, θα έχουν επίσης κάνει ένα βήμα προς την καλύτερη προστασία της ψυχικής τους υγείας και αντίστροφα», προσθέτει.

5. Διαχείριση περιβάλλοντος

Ενώ όλοι γνωρίζουμε ότι περιβαλλοντικοί παράγοντες όπως η ρύπανση, η έκθεση σε χημικές ουσίες ή καρκινογόνες ουσίες και άλλα δυσάρεστα πράγματα μπορεί να επιβαρύνουν την υγεία μας, το να είμαστε σε θέση να τα ελέγξουμε είναι στην πραγματικότητα δύσκολο.

«Η ανάλυση των κινδύνων που συνδέονται με τον τρόπο ζωής κάποιου είναι πολύπλοκη και βαθιά διασυνδεδεμένη. Αλλά η κατανόηση των αιτιωδών επιπτώσεων αυτών των παραγόντων κινδύνου και πώς μπορεί ή ίσως δεν μπορεί να γίνει η διαχείρισή τους συνδυαστικά θα κάνουν τεράστια διαφορά στην υγεία και την ευημερία κάποιου, και θα μπορούσε να βοηθήσει στην εξασφάλιση μιας πιο υγιούς πορείας για το υπόλοιπο της ζωής τους», υπογραμμίζει ο Δρ Schoonbee.

Πηγή: covermagazine.co.uk

Αναδημοσίευση από: www.aagora.gr

arrow_upward