Οδηγός ασφάλισης υγείας: Τι πρέπει να ξέρεις και να προσέξεις

Αν θέλεις να μπορείς να έχεις άμεσα πρόσβαση σε φροντίδα και θεραπεία, να επιλέγεις την περίθαλψή σου και να απευθύνεσαι στους γιατρούς και τα νοσηλευτικά ιδρύματα που εμπιστεύεσαι, η ιδιωτική ασφάλιση υγείας είναι ο μόνος τρόπος για να το πετύχεις. Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις είναι τρία: εμπιστεύεσαι έναν εξειδικευμένο ανεξάρτητο διαμεσολαβητή που θα σου προτείνει εξατομικευμένες λύσεις, επιλέγεις το πρόγραμμα που θεωρείς ότι ανταποκρίνεται στις δικές σου ανάγκες και υπογράφεις το συμβόλαιο. Πλέον είσαι καλυμμένος και σίγουρος πως ό,τι και να σου συμβεί δεν θα χρειαστεί να καλύψεις εσύ ένα μεγάλο χρηματικό ποσό ή ότι δεν θα βρεθείς μετέωρος στην αναμονή ενός δημόσιου νοσοκομείου. Κι αυτό είναι σημαντικό για να μπορείς να κοιμάσαι ήσυχος τα βράδια, ξέροντας ότι έχεις διασφαλίσει τόσο εσένα όσο και την οικογένειά σου.

Τι σου προσφέρει ένα ασφαλιστήριο υγείας;
Τα σύγχρονα ασφαλιστικά προγράμματα υγείας είναι ευέλικτα ως προς τις παροχές τους για να μπορούν να ανταποκρίνονται στις ανάγκες κάθε ασφαλισμένου ή και ομάδας ασφαλισμένων. Το κόστος τους είναι προσιτό και προσαρμόζεται στο οικονομικό επίπεδο του εκάστοτε καταναλωτή. Επίσης, οι διαφοροποιήσεις που έχουν τα συμβόλαια από εταιρεία σε εταιρεία είναι πολλές. Για αυτό και χρειάζεσαι ανάλυση αναγκών. Οι συνεργάτες μας έχουν εξειδίκευση για να σου προτείνουν τις καλύτερες δυνατές λύσεις και την βέλτιστη σχέση κόστους-οφέλους.

Τα προγράμματα παρέχουν:

  1. Νοσοκομειακή περίθαλψη: Αυτό που εν προκειμένω πρέπει να προσέξεις είναι τόσο το ποσό που σου καλύπτει το ασφαλιστήριο συμβόλαιο όσο και την απαλλαγή, που στις περισσότερες περιπτώσεις καλύπτεται από το δημόσιο φορέα ασφάλισης. Σημαντική πληροφόρηση επίσης που πρέπει να έχεις είναι αν καλύπτονται όλα τα ιδιωτικά νοσηλευτικά ιδρύματα στην Ελλάδα και εάν περιλαμβάνονται και νοσοκομεία του εξωτερικού. Ο σύμβουλός σου θα σε ενημερώσει επίσης και για τις θέσεις νοσηλείας που καλύπτονται καθώς και την κάλυψη των αμοιβών γιατρών.
  2. Εξωνοσοκομειακή Περίθαλψη: Διαγνωστικές εξετάσεις, επισκέψεις σε γιατρούς και προληπτικό έλεγχο.
  3. Επίδομα Τοκετού: Στην περίπτωση αυτή ορίζεται ένα εύλογο διάστημα από την ασφαλιστική εταιρεία για να δικαιούται κάποιος το επίδομα. Επομένως εάν στο σχεδιασμό σου είναι ένα παιδί καλό είναι να έχεις εικόνα. Συνήθως τα επιδόματα κινούνται μεταξύ 900-1.500 ευρώ.
  4. Νοσοκομειακό Επίδομα: Στην περίπτωση που για τη νοσηλεία σου απευθυνθείς σε δημόσιο νοσοκομείο ή δεν αξιώσεις αποζημίωση από την ασφαλιστική, τα περισσότερα προγράμματα προβλέπουν ένα ημερήσιο νοσοκομειακό επίδομα.
  5. Διακομιδή: Μεταφορά του ασθενούς σε νοσοκομείο μέσω ασθενοφόρου ή ελικοπτέρου.
  6. Τηλεφωνική Υποστήριξη

Τι γίνεται αν έχεις ομαδικό πρόγραμμα υγείας;
Αυτό είναι πολύ θετικό, καθώς τα ομαδικά προγράμματα υγείας παρέχουν μία βασική γκάμα υπηρεσιών στην υγεία. Αυτό σημαίνει ότι με ένα εξαιρετικά οικονομικό ασφάλιστρο μπορείς να έχεις και ένα ατομικό συμβόλαιο υγείας που θα «κουμπώσει» στο ομαδικό σου για να καλύψει σημαντικά κενά, όπως λόγου χάρη το ύψος της νοσηλείας που καλύπτεται. Τα ομαδικά ασφαλιστήρια καλύπτουν ετησίως νοσηλείες έως 8.000-15.000 ευρώ. Ωστόσο τα ατομικά συμβόλαια έχουν πολύ μεγαλύτερα όρια ασφάλισης, εξασφαλίζοντας παράλληλα την συνέχιση της κάλυψης μελλοντικά για ότι κι εάν συμβεί.

Γιατί χρειάζεσαι έναν εξειδικευμένο σύμβουλο;
Στην ασφάλιση οι παράγοντες που πρέπει να προσμετρηθούν είναι πολλοί. Για αυτό και κάθε συμβόλαιο είναι εκ των πραγμάτων διαφορετικό. Η εμπειρία μας έχει δείξει ότι κάθε ασφαλισμένος ενδιαφέρεται να υπάρξει α) σωστή ανάλυση κινδύνων για να έχει το συμβόλαιο που πρέπει και β) να είμαστε δίπλα του την ώρα της ζημιάς. Και αυτόν το ρόλο επιτελούμε για περισσότερο από 5 δεκαετίες στην Ξηρογιαννόπουλος Insurance Brokers, με επαγγελματισμό, ανεξαρτησία, εξειδίκευση και σεβασμό στον άνθρωπο που μας εμπιστεύεται.

arrow_upward