Το κάπνισμα βλάπτει σοβαρά και την παραλία

Αναδημοσίευση από www.insuranceworld.gr

Εκστρατεία που συνδυάζει το τερπνόν μετά του ωφελίμου πραγματοποιούν η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία και το MEDASSET.

Ο λόγος για την καμπάνια «Υπόσχεσή μας: Καθαρές θάλασσες», που βάζει στο στόχαστρο το τσιγάρο.

beach-620x330-1469632307

Με σύνθημα «το κάπνισμα βλάπτει σοβαρά και την παραλία», οι δύο φορείς ενώνουν τις δυνάμεις τους για να «απαγορεύσουν» το κάπνισμα και για την ακρίβεια τη ρύπανση από τα αποτσίγαρα στις παραλίες.

smoke2Στην ομιλία του, ο πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας Ευάγγελος Φιλόπουλος τόνισε ότι παγκοσμίως παράγονται 6 τρισ. αποτσίγαρα το χρόνο και ότι από αυτά τα 4,5 πετάγονται σε δημόσιους χώρους. Στη συνέχεια, ζήτησε από τους Δήμους της χώρας μας να υποστηρίξουν τη νέα εκστρατεία της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας που θα απαγορεύει το κάπνισμα σε επιλεγμένους ανοιχτούς δημόσιους χώρους.

Η υπεύθυνη της εκστρατείας του MEDASSET «Υπόσχεσή μας: Καθαρές θάλασσες» Κωνσταντίνα Κωστούλα επισήμανε τον τεράστιο κίνδυνο που αποτελούν για το περιβάλλον οι γόπες αποτσίγαρων, καθώς κάθε τσιγάρο υπολογίζεται ότι περιέχει περίπου 4.000 τοξικές ουσίες, μεταξύ των οποίων κάδμιο, μόλυβδο και αρσενικό! Πολλά θαλάσσια ζώα, όπως ψάρια και χελώνες, καταπίνουν τα αποτσίγαρα γιατί τα μπερδεύουν με την τροφή τους.

Η εκστρατεία «Υπόσχεσή μας: Καθαρές Θάλασσες» ξεκίνησε το 2015, με στόχο την προστασία του θαλάσσιου πλούτου της χώρας μας, καλώντας τους λάτρεις του ελληνικού καλοκαιριού να δώσουν και να τηρήσουν την υπόσχεσή smokeτους για καθαρές θάλασσες, γεμάτες ζωή. Οι υποσχέσεις καταγράφονται στην ιστοσελίδα www.katharesthalasses.gr.

Με σύνθημα «Φροντίζουμε τον τόπο που μας φιλοξενεί», η εκστρατεία δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην προστασία των τουριστικών προορισμών και προσκαλεί τις τουριστικές επιχειρήσεις να συμμετέχουν στο δίκτυό της.

Ο Αντώνης Τσαπατάκης (παραολυμπιονίκης κολύμβησης), η Τάμτα (τραγουδίστρια), η Νικολέττα Ράλλη (παρουσιάστρια και ραδιοφωνική παραγωγός) και ο Χρόνης Δαμαλάς (βραβευμένος σεφ) έχουν δώσει ήδη την υπόσχεσή τους και ως πρεσβευτές της εκστρατείας διαδίδουν το μήνυμα για καθαρές θάλασσες.

Η εκστρατεία τελεί υπό την αιγίδα των φορέων: Υπουργείο Τουρισμού, ΕΟΤ, ΣΕΤΕ, Συμβούλιο ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, ΗΑΤΤΑ και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, και υλοποιείται με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

arrow_upward