Συμμετοχή Γιάννη Ξηρογιαννόπουλου στο πάνελ του 1ου Ασφαλιστικού Συνεδρίου της Ναυτεμπορικής

Ο κύριος Γιάννης Ξηρογιαννόπουλος, Μεσίτης Ασφαλίσεων (Εταίρος στην Σ.Ι. Ξηρογιαννόπουλος ΕΠΕ – Μεσίτες Ασφαλίσεων & Αντασφαλίσεων) και Μέλος του Δ.Σ. του Σ.Ε.Μ.Α., συμμετέχει στο 1ο Ασφαλιστικό Συνέδριο της Ναυτεμπορικής που θα διεξαχθεί την Πέμπτη 2 Ιουλίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

naftemporiki

Ο κος Ξηρογιαννόπουλος θα συμμετάσχει στο panel της 3ης ενότητας με θέμα: Σύμπραξη δημόσιου – ιδιωτικού τομέα στην υγεία.

Λίγα λόγια για το Συνέδριο

Στις δύσκολες συνθήκες για τη χώρα μας, το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης αντιμετωπίζει οικονομικές και ρυθμιστικές πιέσεις με τα ταμεία να ενοποιούνται και να προσαρμόζουν τις παροχές τους. Εύλογα εγείρονται ζητήματα, όπως εάν η ιδιωτική ασφάλιση μπορεί να διαδραματίσει συμπληρωματικό ρόλο, υπό ποιες προϋποθέσεις, κι αν τελικά ο συμπληρωματικός της ρόλος είναι θέμα πολιτικής ή ανάγκη.

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, αναγνωρίζοντας ότι η ασφάλιση είναι κεφαλαιώδους σημασίας πυλώνας προστασίας για το σύνολο του ελληνικού πληθυσμού και ότι η αντιμετώπιση των ζητημάτων που την αφορούν αποτελεί επιτακτική ανάγκη για την ελληνική οικονομία, αλλά και την κοινωνία, διοργανώνει, στο πλαίσιο  των ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ/conferences, το 1οΑσφαλιστικό Συνέδριο με θέμα «Ιδιωτική Ασφάλιση: Είναι θέμα πολιτικής ή ανάγκη;» το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 2 Ιουλίου 2015, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Αίθουσα Banquet.

Στόχος του Συνεδρίου είναι να συμβάλλει στην διερεύνηση της προοπτικής σύγκλισης της Πολιτείας με τον κλάδο της ιδιωτικής ασφάλισης και να ενημερώσει για το πώς η ιδιωτική ασφάλιση μπορεί να καταστεί βασικός πυλώνας οικονομικής ανάπτυξης, με ποιον τρόπο η εφαρμογή της Οδηγίας Solvency II αποτελεί εχέγγυο για την αξιοπιστία της ασφαλιστικής αγοράς, πώς η ιδιωτική ασφάλιση θα μπορούσε να ασκήσει συμπληρωματικό ρόλο στο δημόσιο σύστημα συντάξεων και υγείας και πόσο θα συνεισέφεραν στην οικονομία και την κοινωνία τα επαγγελματικά ταμεία.

Εκπρόσωποι της κυβέρνησης, πολιτικών κομμάτων και αρμόδιων θεσμικών φορέων, ανώτατα στελέχη του κλάδου της ιδιωτικής ασφάλισης και συναφών οργανισμών, ακαδημαϊκοί και σύμβουλοι θα καταθέσουν τις εμπειρίες τους και θα συμμετάσχουν σε ένα γόνιμο και δημιουργικό διάλογο, μεταξύ τους αλλά και με τους συμμετέχοντες στο συνέδριο με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων που αφορούν μελλοντικούς χειρισμούς στα προαναφερόμενα θέματα.

Η βασική θεματολογία του συνεδρίου είναι:

  • Ιδιωτική Ασφάλιση βασικός πυλώνας για την οικονομική ανάπτυξη
  • Ώρα αποφάσεων για Επαγγελματικά Ταμεία – Ιδιωτικές Συντάξεις – Κύρια Ασφάλιση
  • Σύμπραξη δημόσιου – ιδιωτικού τομέα στην Υγεία

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη σελίδα του Συνεδρίου.

arrow_upward