Στο δρόμο της ανάπτυξης οι ασφαλίσεις υγείας

health

Μόνο συμπτωματική δεν είναι η σχεδόν ταυτόχρονη αναγγελία προγραμμάτων υγείας από τις ασφαλιστικές εταιρείες το τελευταίο διάστημα.

Βέβαια, δεν έχουν υποχωρήσει οι καμπάνιες προσφορών ασφάλισης ΙΧ. Ωστόσο, αρκετές εταιρείες φαίνεται ότι εστιάζουν το μέλλον της ανάπτυξής τους στους κλάδους της υγείας και της σύνταξης και ορισμένες μάλιστα από αυτές έχουν αρχίσει να δίνουν μικρότερη προσοχή σε άλλες ασφαλιστικές δραστηριότητες, όπως άλλωστε το είχαν προαναγγείλει πριν λίγους μήνες.

Ήδη, υπάρχει και η στατιστική επιβεβαίωση ότι οι εξελίξεις αυτές έχουν αρχίσει να επιδρούν στη συνολική πορεία ανάπτυξης της αγοράς. Χαρακτηριστικό είναι πως στο επτάμηνο του 2013 ο κλάδος υγείας ενισχύθηκε με +18,5% σε σχέση με πέρυσι!

Οπωσδήποτε, το «στοίχημα» για το μέλλον, ασφαλώς μπορεί να τεθεί υπέρ της διεύρυνσης αυτών των ρυθμών.

Αφενός οι εταιρείες εξειδικεύουν όλο και περισσότερο την προσφορά τους προς τους καταναλωτές, με προγράμματα ευέλικτα, που ανταποκρίνονται στις σημερινές συνθήκες.

Αφετέρου, η εφαρμοζόμενη κοινωνική πολιτική και οι συνεχιζόμενες μεταρρυθμίσεις, μέσα από νέες περικοπές στις επικουρικές συντάξεις και από μικρότερες παροχές στον κλάδο της υγείας (π.χ. αύξηση συμμετοχής στα φάρμακα, εισιτήριο 25 ευρώ στα νοσοκομεία), «δείχνουν» στον παραδοσιακό «πελάτη» του δημοσίου, ότι πρέπει να αναζητήσει άλλες επιλογές…

Αναδημοσίευση από insurance eea

arrow_upward